2 Wijnen uit “Sud-Ouest” van Lionel Osmin

06/05/2016 - Twee mooie wijnen van Zuidwest-Frankrijk van weinig gekende appellaties, weinig erkende ook, ten onrechte. Druivenrassen zijn duras, braucol en mansois. Om even af te wijken van het klassieke. Niet te missen. Op uw gezondheid!

Lionel Osmin & Cie Gaillac  2014

Visuel Lionel Osmin Gaillac 2
Duras van een kiezelachtige bodem op de linkeroever van de Tarn assembleren met braucol van een kalkachtig terroir van de rechteroever, dat is in grote trekken hoe deze gaillac tot stand kwam. Op het einde van de rit hebben we te maken met een zeer elegante wijn, met een geur die een mix is van kersen, frambozen en viooltjes, fijn van smaak en met aangename toetsen van zoethout. Ingehouden kracht.
Een paar centiliter rust en kalmte in deze bewogen wereld …

Lionel Osmin & Cie Marcillac 2014

Visuel Lionel Osmin Marcillac 2
Mansois van Marcillac, heerlijk! En vooral wanneer die de signatuur van Lionel Osmin draagt, een zekere souplesse die niet te ontkennen valt met daaraan het rustieke en vlezige karakter van dit druivenras. Niet het relatief frisse van het terroir van Rouergue, dat reeds continentale invloeden kent met zeer veel zon, maar de strenge en lange winters zijn doorslaggevend.
Zachte tannines in de smaak, vermengd met specerijen en munt. Een subtiel evenwicht tussen fruitige tonen (zwarte bes), florale en vegetale. Mooie lengte met een klassevol bitter. Een ijzeren hand (fer servadou) in een fluwelen handschoen.
www.osmin.fr

www.christiaens-wijnhuis.bewww.wijnhuiseddyremans.bewww.vinjorood.comwww.facebook.com/EauDeDieuWines  – www.chateaucongo.be –  www.gramolere.beww.feliciawijn.be – www.wijnenpuro.bewww.lacavedugone.com  – www.vinsetcompagnie.bewww.unwined.beThierry Martin Cru Wine  – www.verlindendrinkanddiscover.nl   – Johan Masco/Heppen – Vieilles Vignes/Neerpelt – Place Douze/Halen – Zeno-Wines/Vollezele – Erkens Vins/Berneau – Tilkin Elisabeth/Herstal – La Tentation du Vin/Presles.

Hervé Lalau

Voor meer “Lievelingswijnen”, klik hier

 

5

Geef een reactie