Château Puech-Haut, Saint-Drézéry of Pic Saint-Loup

07/11/2019 - Hetzij een frisse witte wijn of een smakelijke rode. Château Puech-Haut, dat inmiddels een must geworden is in de Languedoc, stelt beide voor.

Witte wijnen van het zuiden doen het momenteel erg goed. Er is dat smakelijke en fruitige dat knap in de verf wordt gezet door het frisse van deze wijnen. De rode zijn vergelijkbaar, opnieuw met dat heerlijke fruit en zonnige karakter, maar ook met een friszuur puntje, net zoals in de witte wijnen. Château Puech-Haut is helemaal mee met deze trend. Fris en fluwelig of rijk en fruitig, hieronder volgen twee wijnen waaraan het moeilijk is om te weerstaan.

Prestige blanc 2018 – AOP Languedoc – Château Puech-Haut

Deze wijn is een blend van roussanne en marsanne, aangeplant op bodems van klei met kalk en rolkeien. 80% van deze wijn kreeg een opvoeding van 8 maanden in inox tanks, de rest verbleef in barriques.
De aangename geur van fruit met wit vruchtvlees, perziken en peren, wordt gevolgd door een typisch zuidelijke smaak, breed en fluwelig in de aanzet, waarna vrijwel onmiddellijk voldoende zuren en een zilte toets voor de nodige elan zorgen. De finale is middelmatig lang, ergens tussen een licht warm accent van de alcohol en een mooi bitter van de marsanne.

Château Lavabre 2017- AOP Pic Saint-Loup – Château Puech-Haut

De wijnen van Puech-Haut zijn in de Verenigde Staten een gigantisch succes en deze wijn is daar het perfecte voorbeeld van. 70% syrah en 30% grenache zorgden ervoor dat deze wijn alles heeft wat de aanhangers van Robert Parker zo aantrekkelijk vinden: fluweligheid, rijkdom, fruit dat aan opgelegde zwarte kersen doet denken, blauwe bosbessen, zoethout, eikenhout en 15 graden alcohol op het etiket. Perfect in zijn genre.

Het domein

Gérard Bru, een voormalig industrieel, kocht in 1990 deze prachtige eigendom in Saint-Drézéry, waar toen enkel garrigue en olijfbomen groeiden. Vandaag staan er 165 hectare wijnstokken aangeplant die opgevolgd worden door Philippe Cambie, oenoloog en paus van de grenache.

https://puech-haut.com
www.wijnen-dekok.comwww.hetwijnmagazijn.behttps://www.vitisvin.be – www.lescavesdebordeaux.bewww.vinsbrunin.comwww.b-en-co.be – www.wijnhandelvandenbossche.be 

Bernard Arnould

Voor meer “Portret”, klik hier 

Geef een reactie