Coravin, een revolutionair wijnsysteem!

09/10/2015 - De markt van wijnbenodigdheden is enorm en floreert als geen andere. Er gaat geen maand voorbij of er wordt wel een nieuwe kurkentrekker gelanceerd, een onwaarschijnlijk wijnglas waar uw wijn nóg beter in smaakt, een karaf die u moet hebben ... We worden erdoor overstelpt.

Coravin, een intelligent systeemcoravin

De markt van wijnbenodigdheden is enorm en floreert als geen andere. Er gaat geen maand voorbij of er wordt wel een nieuwe kurkentrekker gelanceerd, een onwaarschijnlijk wijnglas waar uw wijn nóg beter in smaakt, een karaf die u moet hebben … We worden erdoor overstelpt en het ene is al interessanter dan het andere.
Maar van tijd tot tijd komt er toch iets nieuw uit dat écht de moeite waard is, iets dat gewoonweg geniaal is! In het begin laat het u koud, maar hoe meer u erover nadenkt moet u toegeven dat u zich afvraagt waarom het al niet eerder werd uitgevonden. Hoeveel wijnflessen met kurksmaak zouden ons al bespaard zijn gebleven met dat idee? Of hoeveel flessen die te vroeg geopend werden, en waarvan de wijn nog veel te jong was, zouden daardoor kunnen vermeden worden?
Het antwoord is CORAVIN!

Hoe werkt het?

Het apparaat gaat doorheen de wijnkurk (natuurkurk, geen synthetische) dankzij een naald die aan een dikke injectienaald doet denken. Een mechanisme pompt door de naald argon in de fles, eens de fles gevuld met argon kan er wijn door de naald in uw glas lopen. Van zodra u het gewenste volume wijn uitgeschonken hebt, trekt u de naald uit de fles en sluit de kurk zich opnieuw door de elasticiteit ervan. Het proces kan meerdere keren herhaald worden want het gedeelte waar geen wijn zit wordt gevuld met argon, een inert gas dat de wijn beschermt tegen oxidatie. En de wijn die overblijft in de fles evolueert gewoon verder zoals dat bij een volle fles het geval zou zijn. De evolutie van de wijn kan dus ook van tijd tot tijd gecheckt worden. Als dat niet geniaal is!
Maar misschien is het beter om een video te bekijken: https://vimeo.com/109070577 

Gericht proeven

Coravin is echt super handig, vooral om gericht te proeven! Hetzij om er zeker van te zijn dat de wijn die u meeneemt naar vrienden of bij u thuis wilt schenken echt op zijn toppunt is, of geen kurkprobleem heeft. Maar ook voor restaurants kan het uitkomst bieden, zij die graag prestigieuze wijnen willen schenken per glas. Een bodempje Pétrus, een glas Romanée Conti, hoeveel de sommelier schenkt hangt af van de klant en kan daarna berekend worden. Als dat niet interessant is!

coravin 1

De uitvinder

Greg Lambert is van wijn beginnen houden toen hij in Italië verbleef. Zijn enthousiasme voor Italiaanse wijnen was zo groot dat hij alles wilde proeven! Eens terug thuis in Amerika legde hij een wijnkelder aan. Maar hoe kunnen we alles proeven zonder alle flessen te openen?
Beetje bij beetje rijpte het idee van de Coravin bij deze natuurkundige. Zijn praktische ingesteldheid en zijn torenhoog respect voor wijn zorgde ervoor dat hij dit ‘magisch’ instrument ontwierp waarmee hij om het even welke fles kon proeven zonder te openen en de smaak ervan nadien te bederven. Hij diende een patent in, en dat is waar we vandaag van kunnen genieten.

Meer details

Coravin kost € 299,00 inclusief de standaardnaald (er bestaan twee andere, een ietwat dikkere voor wijnbars en een meer fijne naald voor oude jaargangen). In de koffer zitten ook twee capsules met argon (deze vervangen kost € 29,95 voor drie stuks en één capsule is goed voor ongeveer vijftien handelingen), een schoonmaakkit en een handleiding.
www.coravin.com

Verdeler: VINUM AUTHENTIS – 02/7454545 benoit@vinumauthentis.com

Marc Vanhellemont

Voor meer “Dat werkt !”, klik hier

 

Banniere Sud de France 960px X 180px_3

Geef een reactie