De Slow Food Chefs Alliantie België wordt officieel gelanceerd tijdens de Bioweek in Namen

27/05/2016 - Slow Food zal officieel de Slow Food Chefs Alliantie België lanceren tijdens de opening van de 12e editie van de Bioweek.

België is het zevende land waar het Slow Food project actief is

Het doel van Slow Food is het bevorderen van een voedselsysteem dat goed, schoon en eerlijk is, en daarom wordt het project Chefs Alliantie, dat kleine lokale producenten wil ondersteunen en beschermen, gelanceerd tijdens een van de belangrijkste evenementen gewijd aan duurzame landbouw, de Bioweek. Het gemeenschappelijke doel is om producenten te ondersteunen die met hun producten willen bijdragen aan de voedselbiodiversiteit en die duurzaam willen investeren zodat consumenten voedingsmiddelen kunnen kopen die geproduceerd werden met eerbied voor het milieu, de gezondheid en de sociale rechtvaardigheid. Goed, schoon en eerlijk voedsel, zoals gedefinieerd door Slow Food

De eerste chefs die zich in België hebben aangesloten zijn:
– Thomas Carton, PinPon (Brussel)
– Ugo Federico & Francesco Cury, Racines Brussel (Brussel)
– Denis Delcampe, Le Tournant (Brussel)
Clémence Friedmann et Joël Geismar, Le Garage à Manger (Brussel)
Andrea Leone, La Piola (Brussel)
Dirk Miny, Les Brigittines (Brussel)
Catherine Scherrer, Le Bistrot du Canal (Brussel)
Damien Bouchery, Bouchéry (Brussel)
Olivier Cazaubon, Chez Augusta (Brussel)
Kamo, Kamo (Brussel)
Coralie Rutten, Yag (Brussel)
Claude Pohlig, Cuisine Potager (Chaumont-Gistoux)
Pascal et Hermien Martens, Vertes Feuilles (Henegouwen)
Felice Miluzzi, Ristorante Rossi (Leuven)
Philippe Renard, Philosophie de Cuisine (Luik)
Didier Suetens, Lola & Aude Piette, Les Gamines (Luxemburg)
– Christiane et Willy Delcour,
Le Bon Vin (Namen)

mix01

Deze chefs wilden dit manifest volgens hun eigen criteria specifiek voor België opstellen om zo hun engagement nog meer te onderstrepen voor de zaak die we samen willen beschermen.

De officiële uitreiking zal plaatsvinden 4 juni 2016 om 11.00 uur op de Place d’Armes in Namen. Op dezelfde dag houdt de Chefs Alliantie op Stand 2 Culinaire een proeverij om 11.00 uur na de toespraak van het bestuur. Op 5 juni zal opnieuw op Stand 2 Culinaire een nieuwe proeverij worden gehouden. Op 4 en 5 juni zal er de hele tijd ook een stand gewijd aan de Alliantie aanwezig zijn met bijkomende informatie over het project.

namur1De Slow Food Chefs Alliantie België is een internationaal initiatief dat mee wil helpen strijden om de voedselbiodiversiteit wereldwijd te beschermen. De Alliantie bestaat uit chefs die een akkoord hebben gesloten met de producenten van de Bewakers van Slow Food en met alle lokale producenten die goed, schoon en eerlijk voedsel produceren. Het doel is om lokale economische systemen te bevorderen, waardoor markten kunnen worden gevonden voor deze authentieke producten die geen geschikte plaats vinden in de grote distributiekanalen. De Chefs engageren zich om lokale grondstoffen te kopen en te verwerken uit dit netwerk van boeren, kwekers, vissers, slagers, bakkers en ambachtslieden die traditionele vaardigheden en kennis in ere houden.
De chefs stemmen er ook mee in om op hun menu’s de namen van de producenten die hen bevoorraden te vermelden om hen zo meer zichtbaarheid te verlenen en het belang van hun hun werk te onderstrepen.
Er hebben zich al honderden hotels, restaurants en pizzeria’s aangesloten bij het Alliantie project, tot dusver uit zes landen (Italië, Nederland, Marokko, Albanië, Mexico en Canada). 

Voor meer informatie over Slow Food Chefs Alliantie België, kunt u terecht op de website: http://www.fondazioneslowfood.com/en/nazioni-alleanza/belgium/
www.allianceslowfood.be

 Voor meer “News”, klik hier

Geef een reactie