Diamond Award in Amsterdam : ad Bibendum

15/01/2016 - Primeur : Wijnhuis ad Bibendum wint als eerste “buitenlander” prestigieuze Diamond Award in Amsterdam

 

De broers Johan en Björn Monard van wijnhuis ad Bibendum uit Limburg(Sint-Truiden) mochten op zondagavond de vakbeurs Wine Professional in de Amsterdamse RAI feestelijk inzetten.

 

AD BIBTijdens de opening in Hotel de l’Europe ontvingen zij als eerste “buitenlandse” onderneming de prestigieuze Diamond Award. Deze onderscheiding wordt elk jaar door de Wine & Food Association toegekend aan personen die zich op bijzonder wijze verdienstelijk hebben gemaakt ten aanzien van de Nederlandse gastronomie.

Iets om trots op te zijn. Want toen de broers in 1997 hun eerste container Chileense wijn invoerden, werden de wenkbrauwen al snel gefronst.  Een regio die in die tijd niet bepaald serieus werd  genomen door de ervaren wijnliefhebber en al helemaal niet door de Belgische restaurants. Maar de broers zetten door en zagen veel potentieel in de nieuwe wijnwereld die nog  ontdekt moest worden.

De Nederlandse restaurantsector en daarna de Belgische,  bezweek even later voor de manier waarop de broers de onmetelijke nieuwe wijnwereld benaderden. Zij kozen niet voor industriële massaproducten maar voor wijnen met identiteit, karakter en elegantie, gemaakt door gepassioneerde wijnboeren. Noem het gerust “boutique wineries”.

Met deze award mag Ad Bibendum zich een inspiratiebron noemen voor tal van sommeliers en wijnliefhebbers!

Voor meer info’s : link

Voor meer “News”, klik hier

 

WP-16-300x250

vinisud16_960X180_NL

Geef een reactie