Drie roséwijnen om de zomer te lanceren

11/06/2019 - Juni is alvast mooi gestart. Tijd voor rosé! Ja, maar welke? Eerst trekken we richting de Loire, daarna naar Beaujolais en de Midi.

IGP Val de Loire Secrets de Vignes Pineau d’Aunis 2018 Donatien Bahuaud

Donatien Bahuaud is een uitstekend wijnmerk van de Loire met een lange geschiedenis, dat vandaag deel uitmaakt van de groep Orchidées (ex-Ackerman). Deze cuvée is op basis van pineau d’aunis, alias chenin noir, en wist ons te verleiden door zijn aroma’s van rode bessen en frambozen, en vooral door zijn heerlijke en pittige smaak (peper en anijs). Wie zei er dat rosé van de Loire altijd een beetje zoet is?
www.donatien-bahuaud.fr

Beaujolais rosé 2018 Vignerons de Bel Air

Jawel, in Beaujolais worden prima roséwijnen gemaakt. Op basis van gamay natuurlijk. Wanneer het uitbundige van zijn fruit (aardbeien, kersen) de aanhangers van dit druivenras nauwelijks zal verrassen, doet zijn structuur dat wel! Trouwens, het is niet de eerste keer dat we versteld staan van het werk van deze wijncoöperatie. Interessant om weten is dat ze ongeveer 250 leden telt die samen goed zijn voor 700 ha wijngaarden, waarvan een groot deel Crus zijn (dit samenwerkingsverband is overigens de grootste producent van Crus van de Beaujolais, alle Crus door elkaar).
www.vignerons-belair.com
www.letastevin.bewww.cavedelacote.chwww.viguursinwijn.nl

Gérard Bertrand Ballerine Brut Etoile Crémant de Limoux Rosé

Deze tenor van wijnen in de Languedoc en ex-rugbyspeler Gérard Bertrand kan het goed vinden met deze knappe ballerina, fijn als de belletjes van deze Crémant de Limoux, dynamisch zoals ze beweegt en snedig van zodra ze begint te praten. Pinot noir en chardonnay beantwoorden elkaar en vullen elkaar aan. Het frisse terroir hier in Limoux, wat toch flink wat lager ligt dan Champagne of Bourgogne, zorgt ervoor dat deze twee druivenrassen het uitstekend doen in dit deel van de Aude.
www.gerard-bertrand.com
www.vascogroup.com/fr

Hervé Lalau

Voor meer “Lievelingswijnen”, klik hier

Geef een reactie