Een familiaal huis uit Champagne: Lombard

08/03/2018 - Gelegen hartje Epernay komen de druiven voor de champagnes van Lombard van iets meer dan 100 hectare. Vandaag runt Thierry Lombard, kleinzoon van de stichter, dit familiaal bedrijf dat opgericht werd in 1925.

Blanc de Noirs Extra Brut Premier Cru Champagne Lombard

Licht goudgeel met fijne en parelmoerachtige belletjes. De geur is heel peperig met indrukken van warme korst van roggebrood, brioche met marmelade van citrusvruchten en toast met gelei van paardenbloem. De smaak is breed, fris, vineus en sappig, vrolijk ook. Vrolijk door het het speelse en krokante van deze wijn, zijn stoet van gekonfijt en gedroogd fruit, een polonaise waaruit fijne aroma’s van perzik, peer, aalbes en framboos ontsnappen. Een stortvloed die ons nadien meeneemt naar een geraffineerde en verrukkelijke smakelijkheid.
Deze 100% pinot noir komt van wijnstokken die aangeplant staan op de kalkbodems van de Premier Cru Rilly-la-Montagne in Montagne de Reims. De opvoeding van de stille wijnen vindt gedeeltelijk plaats in houten vaten. De tijd ‘sur lattes’ bedraagt 48 maanden. Dosage : 4 g/l.

Brut Rosé Premier Cru Champagne Lombard

Lichtroze met een parelmoerachtig zalmroze tint en ragfijne belletjes. De geur is een tikje muskusachtig, vermengd met subtiele vleugjes patchouli en benzoëhars, alvorens hij opent richting een massa rood en wit fruit. Een overvolle fruitmand van aardbeien, frambozen, kersen, appels, peren en sterfruit is het, het geheel precies gekruid met peper en vermengd met verkruimelde biscuitjes, als een soort van krokante crumble. In de smaak komt al het fruit heel duidelijk naar voren, waarna het prachtig samensmelt en ons richting een buitengewone zachte smaak voert die ondersteund wordt door een verfrissend zilte toets. Elegantie ten top!
Deze rosé een blend van 40% pinot noir van de Premiers Crus Cumières, Sermier en Villedomanges, in wit gevinifieerd, en wordt aangevuld met 10% pinot noir, in rood gevinifieerd, van de Grand Cru Verzenay. De resterende 50% is chardonnay van de Premiers Crus Grauves en Vertus. Deze champagne verblijft 36 maanden ‘sur lattes’ en krijgt een dosage van 4 g/l.

 www.champagne-lombard.com
www.divinewines.be – www.vinsetcompagnie.be

Voor andere artikels van ‘Op reis met IVV’, klik hier

Geef een reactie