Een nieuwe Morgon … Climat Grands Cras

28/09/2018 - Als we dat tenminste zo mogen zeggen. Deze cuvée Les Grand Cras kwam er door de fusie van de Cave des Vignerons de Bel-Air in Saint-Jean-d’Ardières en de Cellier des Saint-Étienne in Saint-Étienne-des-Ouillières.

Deze nieuwe entiteit die tot stand kwam dankzij de enorme bijdrage van al hun leden, niet minder dan 350 producenten op meer dan 1100 ha, stelt het volledige wijngamma van de Beaujolais voor, van gewone Beaujolais tot de Crus.

Morgon Climat Grands Cras 2017– Cru du Beaujolais
Vignerons de Bel-Air

Violet met amethist, tot zover de kleur. In de geur herkennen we inkt van sepia, Zan-dropjes, blauwe bosbessen en viooltjes. De smaak is volumineus met een vetje, aangevuld met strakke tannines voor extra structuur. Een minerale basis en een fruitig volume zorgen voor een zekere corpulentie, dat evenwel knap in evenwicht wordt gebracht door een nadrukkelijke frisheid en krokante eigenschappen waardoor wij compleet voor de bijl gaan. Sappige tannines, absoluut, maar waarvan het strak raster ook voor de nodige strengheid zorgt. Wie deze wijn vandaag wil drinken giet hem best over in een karaf, maar nog even wachten kan natuurlijk ook.

Les Grands Cras bevindt zich aan de voet van de Côte du Py, ten zuiden van Morgon. Dit wijngebied is naar het zuiden gericht en de gemiddelde hoogte bedraagt 260 meter, met een bodem rijk aan schist.

www.vignerons-belair.comwww.vinescence.fr
www.wijnoutlet.nl

Marc Vanhellemont

Voor meer “Lievelingswijnen”, klik hier

Geef een reactie