Een strakke Montlouis en een aantrekkelijke Bordeaux

24/01/2018 - Niets gemeenschappelijk tussen deze witte chenin en rode merlot, noch tussen de regio’s Touraine en Entre-deux-Mers, behalve dat beide wijnen door ons proefpanel geselecteerd werden en zeer de moeite waard zijn.

Les Caillasses 2016, Montlouis-sur-Loire – Franck Breton

Deze droge montlouis overtuigde ons door zijn geurimpressies van kamperfoelie, citrus en ananas, zijn knappe zuren die gecounterd worden door een romig accent, zijn goede persistentie en zijn evenwicht. In de finale kregen we de indruk van een licht zoetje (4 gram restsuiker) dat ongetwijfeld eerder door de rijpheid van de chenin komt.
Hoe dan ook geeft dit zin om eveneens de halfzoete en zoete wijnen van dit domein te proeven, om te vergelijken.
Franck Breton stelt zichzelf voor als ‘artisan-vigneron’ en beheert 7 hectare wijngaarden in Saint-Martin-Le-Beau, ten zuidoosten van Montlouis, een domein dat hij in 2008 overnam van zijn schoonbroer Claude Boureau.
www.franckbreton-vin-montlouis.com
www.divinewines.be

Bordeaux – Château Bel Air La Perrière 2015

Viviane, Jérôme en François Falgueyret stellen een klassieke en klassevolle bordeaux voor die onze geur en eerste smaakaanzet grondig door elkaar schudden, door de vele indrukken van specerijen. Vervolgens gaan we verder richting bosgrond met bramen, zwarte bessen en goed geïntegreerd hout. Maar waar we nog meer van houden in deze wijn, is de harmonie tussen zijn tanninestructuur en enorm sappige kant. Deze wijn is een blend van hoofdzakelijk merlot en cabernets.
La Perrière is een gehucht van Jugazan (in het noorden van Entre-deux-Mers), de gemeente waarvan François Falgueyret burgemeester is.
www.corawine.bewww.delhaize.be

Jérôme Falgueyret

Voor andere artikels van ‘Op reis met IVV’, klik hier

Geef een reactie