Fontenille Entre-deux-Mers – Vouvray Brut Cuvée T

27/06/2016 - Van contrasten gesproken voor deze twee nieuwigheden!
Een droge witte wijn die heel pittig is en een gedomesticeerde en goed in toom gehouden schuimwijn. Twee wijnen die een plezier zijn om te drinken, eventueel op een (overdekt) terras naar aanleiding van deze schitterende lente.

 

Château Fontenille Entre deux Mers 2015

chateua-de-fontenille-entre-deux-mers-bordeaux-blanc-2011Het staat vast dat de wijnen van Stéphane Defraine bij onze proevers in de smaak vallen. Deze keer is het zijn witte entre-deux-mers die onze algemene goedkeuring krijgt.
Een zeer aromatische wijn is het, heel rijp, waar ongetwijfeld de muscadelle voor iets tussenzit. Maar veel verrassender is de smaak. We hadden ons verwacht aan een zoetje, maar dit is been en beendroog. Hier is het eerder de sauvignon die de bovenhand neemt. Ons proefpanel vond ook het zilt puntje in de finale zeer prettig, wat voor extra complexiteit zorgt. www.chateau-fontenille.com
www.altavina.be – www.davino.bewww.labonnebouteille.be

IMG_8900-620x465

Vouvray Pipette Brut, Cuvée T 2011

Cuvée TDeze Vouvray Brut van Vincent Carême uit Vernou verbergt zijn leeftijd niet, ook niet op het etiket. Het is een wijn van 2011 en hij bezit reeds toetsen van evolutie. Maar dat maakt nu net deel uit van zijn charme. Hazelnoot, honing, boter, kweepeer, curry, warm gebak … een festival van geuren en smaken is het.
De bubbels zijn vrij ingetogen, met goed aanwezige zuren maar niet extreem. Dat hij nog een carrière van twintig jaar voor de boeg heeft zou overdreven zijn, maar hier en nu staat hij voor aangenaam drinkplezier.
T van Tania, de echtgenote van Vincent?
Traditionele methode, 100% chenin, 12 maanden opvoeding ‘sur lattes’, 13% alcoholvolume, biowijn. www.vincentcareme.fr
www.vin-etc.be

terrebrune_en_anjou

Voor meer “Lievelingswijnen”, klik hier

Geef een reactie