Hervekaas: reeds 20 jaar een AOP

12/10/2016 - Hervekaas staat binnenkort op de kaart van een 15-tal sterrenzaken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, dit ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de AOP (Apellation d’Origine Protégée) die de Europese Commissie aan dit product toekende.

Deze actie zal ongeveer een maand duren en gaat midden november van start. Chefs zoals Yves Mattagne, Christophe Hardiquest, Sang-Hoon Degeimbre, Philippe Fauchet, Laury Zioui en Peter Goossens van Hof Van Cleve in Kruishoutem, een driesterrenzaak, zullen in die periode exclusieve creaties voorstellen waarin Hervekaas de hoofdrol speelt.

Herve AOP (1)

 ‘Voor ons betekent dit een zeer belangrijke actie, zeker op het moment dat kaas als product op zich meer en meer vergeten wordt. Door hun inbreng wordt het een puur culinair product’, aldus Jean-Marc Cabay, verantwoordelijke van kaasmakerij Herve Société en voorzitter van de vzw Fromage de Herve.

Na deze actie wordt er een boek uitgebracht met daarin de recepten en foto’s van deze culinaire sterrencreaties met Hervekaas, inclusief een portret van de chefs en hun restaurants.

Deze verjaardag zal ook in Herve zelf worden gevierd tijdens het weekend van 11, 12 en 13 november, tijdens de Carrefour des AOP, waar samen met Hervekaas meerdere Franse kazen met een AOP (zoals Maroilles, Reblochon en Comté) in de kijker worden geplaatst tijdens een groots opgezette streekproductenmarkt. Ook zullen er Poolse, Italiaanse en Spaanse producten met een herkomstbenaming voorgesteld worden.

Voor meer “News”, klik hier

herve1

 

 

Geef een reactie