La Baronne en de Révérend

06/06/2016 - La Baronne en de Révérend, oftwel de barones en de eerwaarde, een grappig koppel voor deze Lievelingswijnen.
Een aantrekkelijke en sensuele Baronne en een mysterieuze en ietwat oneerbiedige Révérend.
Slimme wijnkeuzes maar vooral erg goed!

Famille Lignères Corbières La Baronne Les Lanes 2013

famille-ligneres-la-baronne-corbieres-les-lanes-languedoc-roussillon-france-10603520Oude wijnstokken (1965) carignan en grenache die aangeplant staan op witte en blauwe klei liggen aan de basis van deze zonovergoten wijn boordevol garrigue. Ja, we weten het, het is wat cliché om deze wijn zo te omschrijven, maar wat moeten we anders wanneer hij beide complementaire indrukken bezit: fruit, sap, specerijen en een lichte impressie van munt. En veel punch! We bevinden ons in Fontcouverte, onder de Montagne d’Alaric, bij de familie Lignères, artsen van vader op zoon en dochter. Deze wijn zag geen hout.
Serveer deze wijn licht gekoeld. Door zijn kracht en vrij hoog alcoholvolume vraagt hij dat, toch wanneer we er zo goed en uitgebreid mogelijk van willen genieten. 9.92€ http://familleligneres.com/
www.wine-not.be

chateau baronne

 

Le Révérend, Wine of Spain1

Le Révérend, Wine of Spain

Blind geproefd (net zoals alle wijnen tijdens onze proeverijen) doet hij denken aan een smakelijke wijn van de Côtes du Rhône. We hebben geen idee of het grenache is – geen enkele indicatie van het druivenras of wijnjaar trouwens, het is een Vin Sans Indication de Provenance Géographique.
Hoe dan ook, de wijn is sappig, soepel en speels, met de nodige pit waardoor hij niet gaat vervelen. 3,19 euro puur geluk, eenvoudig en relaxed.
http://carrefour.eu/

 

 

 

 

Voor meer “Lievelingswijnen”, klik hier

Geef een reactie