Laurent Perrier « La Cuvée » Brut

14/06/2017 - ‘La Cuvée’ werd in Brussel aan de nationale pers voorgesteld in het magnifieke kader van het museum Van Buuren.
15 jaar lang werd er onder leiding van huiskeldermeester Michel Fauconnet aan deze champage gewerkt die vanaf nu te koop is.

In vergelijking met vorige editie merken we enkele veranderingen op. Eerst is er het nieuw etiket dat ovaal van vorm is en meer modern. Maar de echte veranderingen zitten in de fles. Zo werd de hoeveelheid chardonnay in de samenstelling verhoogd tot 55%, verder aangevuld met 35% pinot noir en 10% pinot meunier. De veroudering is voortaan langer en duurt minstens 48 maanden en de liqueur de dosage zit wat lager, goed voor 8 gram per liter.

Maar, het resultaat mag er zijn!

Van zodra de champagne in het glas komt, wordt de lichtgouden kleur bedekt met een weelderige en persistente mousse. Het sprankelende wordt vertaald door duizenden minuscule pareltjes die opstijgen en helemaal bovenaan voor een parelsnoer zorgen dat lang aanhoudt. We ruiken sinaasappel en verse roze pompelmoes, impressies die heel subtiel gemixt worden met een puntje kamperfoelie en meidoorn. De smaak, met een dosage die perfect geïntegreerd is, is heerlijk fruitig met toetsen van witte vruchten, wijnperziken en bosaardbeien, uitermate explosief, fris en eetlustopwekkend. Een bijzondere champagne en uiteraard perfect voor als er iets te vieren valt. Maar ook als aperitief of in combinatie met gebakken zeetong of met grijze garnalen, met tarbotfilet en citrusboter of met Mechelse koekoek is La Cuvée ongetwijfeld ideaal.

www.laurent-perrier.com

Gérard Devos

Voor meer “News”, klik hier

Geef een reactie