Lievelingswijnen : Château Argentiès – Bodega Axial

09/12/2015 - Hieronder volgt een fraaie wijnselectie naar aanleiding van onze jongste degustaties.

Château Argentiès, L’Alaric 2014

 

Château Argentiès, L’Alaric 2014Dit oud domein, gelegen aan de voet van de Montagne d’Alaric, werd zopas nieuw leven ingeblazen door nieuwe eigenaars die niet meteen uit de buurt komen – hij uit Zwitserland, zij uit Ethiopië.
En om de nabijgelegen berg te eren, maakten ze de L’Alaric, waarvan de 2014 hun eerste jaargang is.
De florale en kruidige geurimpressies zijn een echo van de lokale wilde flora, aangevuld met klein zwart fruit dat voor een speels accent zorgt. De smaak is warm en vol, maar ook levendig. De fluwelige tannines zijn reeds goed versmolten. Kortom, het beste van twee werelden: kracht en elegantie.
Met liefde samengesteld op basis van grenache, syrah en carignan met lage opbrengsten, vrolijkt deze welbespraakte heer uit het zuiden de komende herfstdagen beslist op. 9.89€ www.argenties.com
Delhaize

Albala Blanco 2014 Viñas Viejas – Bodega Axial – DO Calatayud

 

Albada-Blanco-bottle-shotEen lichte wijn maar wel een bijzonder aangename. De geur is heel verleidelijk en geparfumeerd met citrus en exotisch fruit. Ook de smaak is prettig en bevalt uitstekend, fris met een gracieus bittertje. Een vrolijke wijn die voor een goed humeur zorgt, met smakelijke specerijen, gekonfijte mandarijn met peper en gelei van rozen met een tikje komijn. De smeuïge textuur zorgt voor extra smaakcomfort. Bovendien bezit deze 100% macabeo geen spoor van oxidatie, iets waaraan dit druivenras gevoelig is. Misschien komt dit doordat de wijn deels opgevoed is in cementen tanks en deels in inox cuves? De natuurlijke frisheid zorgt tegelijk voor reliëf, dat van de steile en semi droge DO Calatayud in Aragon.
Qua vinificatie macereren de ontsteelde druiven gedurende 10 uur aan een temperatuur van 11°C, waarna de most gedurende 4 weken vergist aan een temperatuur tussen 12 en 16°C, gevolgd door een rustperiode van 50 dagen op zijn fijne droesem. € 8,20 www.axialvinos.com www.bodegavirgendelasierra.com
www.labuenavida.be

Voor meer “Lievelingswijnen”, klik hier

vinisud16_960X180_NL

Geef een reactie