Lievelingswijnen: Domaine Clavel

12/11/2015 - Hieronder volgt een fraaie wijnselectie naar aanleiding van onze jongste degustaties.

Bonne Pioche 2013 – Languedoc – Domaine Clavel, Assas

domaine clavel bonne pioche
Een wijn die trouw is aan zijn terroir van garrigue met een bodem van klei-kalkpuin en rolkeien van de Pic Saint Loup: mineraal fris en mooi zongerijpt, vervat in een wijn met aroma’s van zwart fruit, garriguekruiden, zoethout en witte peper.
We hebben te maken met een zeer geslaagde zuidelijke wijn, meer strak dan krachtig, niet warm en met een vrij stevig tannineraster. Daarom is het beter hem enkele uurtjes op voorhand in een karaf over te gieten vooraleer hem te proeven.
Bonne Pioche is een mix van 65% syrah, 20% mourvèdre en 15% grenache.
Zijn naam, die niets dan mooie en goede zaken omschrijft, past hem als gegoten.

Copa Santa 2013 – Languedoc – Domaine Clavel, à Assas

Clavel Copa SantaOpnieuw Pierre Clavel, naar het beeld van zijn Pic Saint Loup-wijnen. Weliswaar van een ander terroir aangezien we hier te maken hebben met de rolkeien van La Méjanelle.
Andere materie, ander profiel : breder en complex met aroma’s van rijpe zwarte bessen, zachte specerijen, een hint van cacao en delicaat hout.
Kortom, een meer warme wijn, maar met een rijkdom die goed gecounterd wordt door de zuren van de syrah (83% tegen 17% grenache). De tanninestructuur is soepeler, zonder dat de wijn aan densiteit inboet, met een finale die fris aanhoudt. www.vins-clavel.fr
www.cavedesoblats.com – sens.larges@skynet.be – www.wijnen-dekok.com – www.wijnengoyens.be – www.magnuswijnen.be – www.wijnhandelvandenbossche.be – www.phildanstacave.be

Voor meer “Lievelingswijnen”, klik hier

SVL2015_InVinoVeritas_960x180_NL

Geef een reactie