Lievelingswijnen IVV : Divem – Mathiflo

24/03/2015 - Hieronder volgt een fraaie wijnselectie naar aanleiding van onze jongste degustaties.

Divem 2010 Languedoc Montpeyroux Gil Morrot

Divem-2010 p

Zeer diepe kleur met granaatrode impressies en bister. Florale geur die aan lelie en narcis doet denken met een hint van benzoëhars. Daarna komen er aroma’s van gelei van zwarte bes en braambes vrij. Maar dat is niet alles, want ook een toets van koffie die de amandelspijs donkerder kleurt en een accent van menthol bovenop het cederhout komen er nog bij.
De zoete impressie van de eerste slok zit rond de tannines gewikkeld, fijn en zijdezacht maar toch goed aanwezig. Een delicaat bitter gomt die eerste zoete indruk weg. Zoethout en gentiaan zorgen voor fraaie bitters die gelinkt worden aan de brede fruitigheid. Dit alles zit perfect verweven rond een kracht die aanhoudt, afkomstig van het volle en rijke karakter van deze wijn. En dan staan we nog niet onmiddellijk stil bij de gevolgen ervan …
«Het is een wijn van een jaartal in de lijn van de 2004 of de 2007. Een krachtige wijn met 15,5° alcohol op het etiket, maar dat goed in evenwicht wordt gebracht door de zeldzame zuren in de DIVEM-reeks. Hierdoor bezit deze wijn een uitzonderlijk bewaarpotentieel», vertelt Gil die steeds op zoek gaat naar zeer rijpe druiven met opbrengsten die nauwelijks boven de 12 hl/ha zitten. Zijn wijngaard is onlangs verdriedubbeld qua oppervlakte … om tot 4,5 ha te komen. Hierdoor kan hij uiterst nauwkeurig werken, steeds op zoek naar uiterste limieten, net zoals hij dat in zijn ander beroep doet. Gil Morrot is al 25 jaar lang onderzoeker aan het CNRS (nationaal centrum voor wetenschappelijk onderzoek) gespecialiseerd in smaken en geuren.

€ 28,08

www.divem.fr
www.vinarte.be

Domaine Mathiflo – Beaumes de Venise
La Patrone 2012mathiflo

Druivensoorten : grenache en syrah.
Dit is de eerste cuvée van dit nieuwe huis sinds de samenvoeging van de gronden van 2 families. Diepe kleur met een neus van viervruchtenconfituur en kruiden. Goed gevulde mond, sappig, met aanwezige, rijpe tannines en goede zuren. Vooral op elegantie gemaakt., voor direct drinkplezier, maar kan nog een 2-tal jaar rijpen.
Geschikt bij de meeste vleesgerechten, maar ook een allemansvriend bij een pasta ragout.

12.00€

http://domaine-mathiflo.com
www.desvins.be

Voor meer “Lievelingswijnen”, klik hier

 

 

 

 

Geef een reactie