Lievelingswijnen IVV : Garzon – Domaine des Amphores

20/03/2015 - Hieronder volgt een fraaie wijnselectie naar aanleiding van onze jongste degustaties.

Garzon – Tannat 2012 – Uruguay

Garzon, een Tannat alstublieft! Natuurlijk kennen we allemaal dit druivenras dat voor uitstekende wijnen in het Franse Madiran zorgt. In Uruguay echter wordt de druif ook wel ‘harriague’ genoemd, naar de naam van de Bask Pascal Harriague die de druif er in de 19e eeuw introduceerde. Vandaag staat tannat meer in Argentinië en Uruguay aangeplant dan in het Franse zuidwesten. Het resultaat is schitterend. De kleur is diep en donker, met in de geur specerijen en zwart fruit. Daarna komen er aroma’s van cederhout, tabak van Virginia, zwarte bessen en pruimen vrij, ondersteund door een toets van kaneel, heel impressionant allemaal. Van bij de eerste smaakaanzet zijn er de rijke tannines, gevat in een weelderige maar tegelijk ook pittige structuur. De lengte is mooi, in evenwicht gebracht door een frisfruitige elegantie. Ideaal bij typische herfst- en wintergerechten.

10.95

www.bodegagarzon.com
www.adbibendum.net

 

Saint-Joseph 2012, Altitude 300 m, Blanc, Domaine des Amphores

De wijn komt van Chavanay, een van de meest beroemde dorpen van de appellation Saint Joseph.
Het is een assemblage van 90% roussanne  en 10% marsanne. De wijngaard bevindt zich op de ‘lieu dit’ van Le Montelier met een granietbodem op 300 meter hoogte, gericht naar het oosten en zuidoosten.
Het is een tegelijk frisse maar ook rijpe wijn.
Roussanne zorgt voor het weelderig aromatische en marsanne voor het levendige. De kleur is goudbruin, de neus rijk met impressies van rijpe witte perzik, venkel en linde. Ook de smaak is rijk, maar tegelijk ook heel elegant. Opnieuw fris fruit, terug witte perzik, maar ook accenten van witte bloemen en amandel proeven we.
Deze fraaie wijn eindigt met een lange en minerale finale, gekoppeld aan een klein bitter dat het plezier nog vergroot. Een wijn die je telkens opnieuw wilt proeven.

16.30

www.domaine-des-amphores.com
www.vin-etc.be

Voor meer “Lievelingswijnen”, klik hier

 

 

Geef een reactie