Lievelingswijnen: Miraval, in rosé en in wit

22/07/2015 - De samenwerking tussen het beroemde koppel en de familie Perrin geeft almaar betere resultaten. Hun jongste rosé bezit bijzonder elegante florale tonen, terwijl hun witte wijn een fraaie weerspiegeling is van het terroir dat lijkt alsof het ervoor gemaakt is.

Miraval rosé 2014 Côtes de Provence Jolie, Pitt, Perrin

PN900514075-max-400x0-0x-max-536
Zijn kleur van rozenblaadjes is ontzettend verleidelijk, maar ook zijn geur van licht gekruide bloemen is dat. Daarbij komen fracties van gele meloen, granaatappelzaadjes en schijfjes witte perzik. De frisse en bijzonder fijne smaak doet dit scenario over, maar dan in omgekeerde volgorde en palmt ons in door het aangename fruit, alvorens over te gaan naar elegante impressies van lavendel en mimosa bestrooid met peper en kardemom.
Deze rosé is op basis van vier druivenrassen die ‘s ochtends worden geoogst, vervolgens gesorteerd en ontrist. Onmiddellijke persing voor de cinsault, de grenache en de rolle; saignée-methode (aftapwijn) voor de syrah. Van het totale volume wordt 95% gevinifieerd in inox tanks, de overige 5% wordt gevinifieerd in houten vaten met bâtonnages.
De wijnpercelen liggen op 350 meter hoogte en bezitten een ondergrond van kalkpuin, een koel terroir in een regio met grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht. 16.90€

 

Miraval blanc 2012 Côtes de Provence  Jolie, Pitt, Perrin

miraval pro blanc
Geelgroen van kleur is de geur gekonfijt en gegrild en doet hij ons eerst denken aan versgemaaid hooi op het einde van de zomer. Pas daarna komen er intense impressies van gekonfijte citroen en sukade opzetten, gekruid met een mespunt peper en geparfumeerd met vetiver. Dit voor de aroma’s. De smaak is heel keurig, afgemeten en met een aangenaam volume opgefrist met citrus en afgewerkt met blaadjes oranjebloesem en amandelbloesem, dat alles op een licht zilte en minerale basis. In de afdronk worden de specerijen duidelijker en wordt het fijne bitter van de sukadeschil onderstreept.
Deze witte wijn is op basis van 100% rolle aangeplant op zachte hellingen met een ondergrond van mergel. 22.90€

Wijn interesseerde het koppel Angelina Jolie en Brad Pitt reeds van in het begin, maar omdat dit hun vak niet was (en is) deden ze beroep op de familie Perrin en gingen ze voor het wijnbouw- en vinificatiegedeelte een samenwerkingsverband aan.
Ze hadden voor pure luxecuvées kunnen kiezen, maar zij kozen ervoor om wijn te maken. http://miraval-provence.com
http://lewine.be  www.palaisduvin.be www.vaneccelpoel.be  www.crombewines.comwww.wijnenbauwmans.bewww.sobelvin.bewww.fleurdebruyere.bewww.altavina.bewww.albodrinks.bewww.justinmonardprovino.be

 

Voor meer “Lievelingswijnen”, klik hier

Geef een reactie