Nicolas Joly en Interloire: uiteindelijk blijft hij

18/03/2015 - Oekraïne, Syrië, Irak, Charlie ... het is zowat overal oorlog. En wanneer we vernemen dat vredesonderhandelaars in deze gewelddadige wereld in hun opzet slagen, voelt dit als een hap frisse lucht te midden van een stinkende tunnel waar geen einde aan lijkt te komen.

Oekraïne, Syrië, Irak, Charlie … het is zowat overal oorlog. En wanneer we vernemen dat vredesonderhandelaars in deze gewelddadige wereld in hun opzet slagen, voelt dit als een hap frisse lucht te midden van een stinkende tunnel waar geen einde aan lijkt te komen.

Maar lezen dat Nicolas Joly en Interloire de strijdbijl begraven hebben is niettemin een enorme verrassing.

Na de hevige uitval van deze biodynamische wijnbouwer aan het adres van Interloire vorige maand (zie https://www.invinoveritas.be/nl/biodynamite-2/) hadden we ons aan zo’n ommezwaai niet verwacht.

Nochtans staat het zwart op wit: ‘Vriendschappelijke en constructieve onderhandelingen die eerder plaatsvonden, mondden zopas uit tot een akkoord dat een einde maakt aan het geschil tussen de interprofession en Nicolas Joly, waarbij deze laatste voor het ogenblik afstand doet van de vraag om zijn eigen ‘organisme de défense et de gestion’ (controle-organisme) te erkennen en Interloire te verlaten.’

We zijn benieuwd naar de argumenten die de doorslag gaven om een einde aan dit conflict te maken. Soms kunnen zulke dingen elders dienen …
Hervé Lalau

Geef een reactie