Bottlefest combineert muziek & wijnproeverij

04/05/2017 - Op zaterdag 3 juni 2017 vindt in Beersel de eerste editie plaats van Bottlefest, een festival waar niet alleen de muziek maar ook wijn centraal staat.
Zes artiesten, twaalf wijnproducenten en verschillende foodtrucks, waaronder Würst van Jeroen Meus, zullen die dag zorgen voor muzikale en culinaire hoogtepunten.

“We willen wijn weghalen uit de traditionelere settings en presenteren op een leuke en informele manier, en een muziekfestival is daarvoor de ideale gelegenheid”, aldus organisator Mark Schiettekat. “Op veel festivals kan je vandaag wel al een wijntje krijgen, maar met wijnen van 12 gerenommeerde wijnproducenten willen wij de lat toch wat hoger leggen. Naast wijnproeven zullen  we ook aan food pairing doen door elke wijn een kleurcode te geven die overeenkomt met een bepaald gerecht. Zo weet de bezoeker welke wijn bij welk gerecht past. Uiteraard staat het iedereen vrij om zelf te combineren en te ontdekken. De bedoeling is uiteindelijk dat de bezoeker zich amuseert, met goede muziek, lekker eten én goede wijn.”

De twaalf deelnemende wijnproducenten zijn bekende namen in de wijnwereld en komen uit alle windstreken. Wijnen van ondermeer Spier (Zuid-Afrika), Famille Perrin (Frankrijk), Antinori en Farnese (Italië) en Torres (Spanje en Chili) zullen verkrijgbaar zijn. Ook op het culinaire vlak wil Bottlefest kwaliteit bieden zonder teveel poespas. Eén van de blikvangers wordt zeker de foodtruck van Würst, de haute dogs van TV-chef Jeroen Meus die enorm populair zijn.

Naast het culinaire aspect zijn er uiteraard ook de zes muzikale acts. Stuk voor stuk artiesten van eigen bodem, waaronder de band Jacle Bow die eerder dit jaar hun debuutalbum uitbrachten met de hulp van niemand minder dan Triggerfinger-drummer Mario Goossens. Headliner van het festival is Cookies And Cream, een sextet dat de laatste jaren op verschillende grote podia in binnen- en buitenland stond met hun energieke liveshow en dansmuziek.

Bottlefest zal plaatsvinden op zaterdag 3 juni op de grasweide aan het kasteel van Beersel. Tickets kosten 12 Euro in voorverkoop en 15 Euro ter plaatse. Naast het toegangsticket krijg je ook een wijnglas en tien munten die recht geven op ‘proevertjes’ om de aanwezige wijnen te ontdekken. De deuren openen om 14u en de eerste band begint om 14.30u. Het festival duurt tot 1 uur ’s nachts. Voor wie met de wagen komt is er parking voorzien vlakbij het festivalterrein. Dit kost 1 Euro. Verdere info over het festival, de line-up en de wijnproducenten kan men vinden op www.bottlefest.be

Geef een reactie