Over schroefdoppen en schuimwijnen  

09/05/2018 - Waar we het over de markt van wijnafsluitingen wereldwijd hebben en de geboorte van een reus op gebied van schuimwijnen.

De schroefdop gaat er wereldwijd op vooruit

Volgens een onderzoek van het IWSR zijn het aantal en het percentage wijnen die met een schroefdop zijn afgesloten er wereldwijd op vooruitgegaan, vooral in Europa en in de Verenigde Staten. In 2016 vertegenwoordigde wereldwijd de verkoop van stille wijnen met een schroefdop 29,3%; in Europa vertegenwoordigde die 30% en in de Verenigde Staten 44,9%. In de Verenigde Staten steeg de verkoop van wijnen met een schroefdop tussen 2012 en 2016 met 29%.

En de nieuwe marktleider van schuimwijnen is … Dr. Oetker !  

De afdeling wijn & sterke dranken van de groep Dr. Oetker, met name Henkell, nam 50,67% over van het kapitaal van Freixenet en wordt zo de grootste producent van schuimwijnen wereldwijd (na goedkeuring van het mededingingsrecht).
Henkell is het grootste merk van schuimwijnen in Duitsland (Henkell Trocken), maar ook Mionetto (prosecco), Gratien & Meyer (saumur) en Alfred Gratien (champagne) zijn in handen van Henkell.

Voor meer “News”, klik hier

 

Geef een reactie