Tonnellerie Sylvain lanceert een nieuwe barrique Biodynamie

22/11/2018 - Om tegemoet te komen aan wijnbouwers die biodynamisch werken, is het team van Tonnellerie Sylvain reeds meerdere jaren bezig om houten wijnvaten te maken waarvan het volledige fabricatieproces volgens de biodynamische principes verloopt.

Alle belangrijke stappen van de houtbewerking, van het hout kappen tot het samenstellen van de vaten (zagen van de duigen, metalen ringen lassen, duigen ronder maken, toasting van de vaten), alles gebeurt volgens een handvest met respect voor de stand van de maan en de planeten, rekening houdend met de bloemendagen of fruitdagen.

In de biodynamische wijnbouw zijn deze twee dagen belangrijk omdat ze bekend staan als dagen waarop de aroma’s van de wijn beter tot uiting komen.

Tonnellerie Sylvain creëerde deze barrique Sylvain Biodynamie in zijn totaliteit. Gedurende het volledige productieproces wordt er bijzondere aandacht geschonken aan het respect voor het natuurlijke evenwicht, vooral tijdens het verouderingsproces en het drogen van het hout in de openlucht, waar de duigen op een plaats liggen die speciaal voorzien is voor hout dat biodynamisch wordt bewerkt.

De meester-tonnenmakers en alle medewerkers van deze tonnenmakerij zijn vertrouwd met de principes van biodynamie, de filosofie errond, en kregen daarvoor een speciale opleiding.

Tonnellerie Sylvain in een notendop :

  • Opgericht in 1957
  • Familiebedrijf sinds 3 generaties
  • 47 werknemers
  • 33.000 vaten per jaar
  • 30% van de vaten worden in Frankrijk verkocht, 70% is voor de export.

 www.tonnellerie-sylvain.fr

Voor meer “News”, klik hier

Geef een reactie