Toscane, Loire, Kaap, Zwitserland & «Belgisch»

19/06/2017 - Een wijntrip zonder last van het uurverschil.
Geen jetlag met IVV!

De Obama’s in Toscane

Nu ze vrij zijn van allerlei institutionele verplichtingen trokken Michelle en Barack Obama naar Toscane voor een wijntrip, waar uiteraard geproefd werd. Bij de wijnen die aan het koppel voorgesteld werden door food & wine expert Filippo Bartollotta zaten onder meer de Barolo Oddero van het geboortejaar van de voormalige president (1961) en de Col d’Orcia van het geboortejaar van Michelle (1964), zonder de Sassicaia 2009 te vergeten, het jaartal dat Barack Obama de Nobelprijs ontving.

Château de Sancerre voortaan bij Ackerman

Het is officieel, Ackerman heeft zopas Château de Sancerre (55 hectare) overgenomen. Eerder was dit wijndomein eigendom van Campari, die het in hun bezit kregen door de overname van Marnier-Lapostolle, maar tegenwoordig richt Campari vooral op sterke dranken en stoten ze hun wijnmerken af. Het bedrag waarmee deze transactie gepaard ging bedroeg 20,5 miljoen euro.
Interessant om weten is dat de groep Ackerman destijds opgericht werd door Brusselaar Jean-Baptiste Ackerman in 1811, de man die tevens aan de basis lag van de schuimwijnproductie in Saumur.

Nieuwe Zuid-Afrikaanse herkomstbenaming: Cape Town

Zuid-Afrika telt een nieuwe oorsprongsbenaming voor wijn (Wine of Origin): Cape Town. Deze omvat volgende « wards » : Constantia, Durbanville, Philadelphia en Hout Bay. Voortaan kunnen reeds 30 domeinen gebruikmaken van deze nieuwe herkomstbenaming, met name : Groot Constantia, Durbanville Hills, Diemersdal, Klein Constantia, Nitida, Meerendal, Buitenverwachting en Cape Point Vineyards. Doel is de belangrijkste (wijn)stad van deze regio internationaal meer in de kijker te plaatsen.
Meer info: www.wosa.co.za 

In het Meer van Genève

15 mei jongstleden werden 1000 flessen Zwitserse Chasselas van Maison Badoux in het Meer van Genève geplaatst, recht tegenover het Château de Chillon. De flessen zullen er 3 jaar lang verblijven op 30 meter diepte, afgeschermd van het licht en aan een constante temperatuur van 12 graden Celsius, zonder het over de vochtigheidsgraad te hebben … Echt heimwee zullen ze niet hebben, want ze komen van de wijngaarden van het kasteel.

La Fête de la Fleur is dit jaar Belgisch!

Aanstaande woensdag 21 juni wordt het beroemde La Fête de la Fleur georganiseerd door Château Malartic-Lagravière in Léognan. Een eer en bevestiging voor deze Grand Cru Classé van de Graves en voor de Belgische familie Bonnie die dit domein 20 jaar geleden overnamen.

Voor meer “News”, klik hier

Geef een reactie