VINI, BIRRE, RIBELLI 2016 – 26 en 27 november 2016

Voor zijn derde editie zal het Salon Vini, Birre, Ribelli 2016 op 26 en 27 november 2016 doorgaan in de Citroën Garage aan het Sainctelette dat gekocht werd door de Stad Brussel die er haar Museum van Moderne Kunst wil onderbrengen.

 Dit jaar zorgen we ook voor een Salon zonder afval. Dit salon brengt, net zoals de voorgaande edities, de alternatieve wereld van het brouwen samen met die van de wijnproductie; een schone, juiste en vooral unieke invalshoek. Dit jaar hopen we op 4500 bezoekers en verwelkomen we 210 exposanten: 160 wijnbrouwers, 29 bierbrouwers, 13 food-standen en 12 andere standen.

telechargement-1

De locatie

Het Salon zal doorgaan in de Citroën Garage aan het Sainctelette, een Brusselse première zowaar voor dit inmiddels veelbesproken urbanistisch monument dat gekocht werd door de Stad Brussel die er haar Museum van Moderne Kunst wil onderbrengen, in samenwerking met het Centre Pompidou.

Zero Waste

Dit jaar zorgen we voor een Salon zonder afval en meteen ook voor een Belgische primeur (voor meer info: http://www.vinibirreribelli.net/FR/zerowaste.htm).

slowfood

Slow Food International Event

Vini Birre Ribelli wordt dit jaar officieel erkend en ondersteund door Slow Food. In deze omgeving, zullen wij aan ons publiek een contributiecampagne voor het fundraising EartHeart van Slow Food voorstellen (voor meer info : http://donate.slowfood.com/en/).

Deelname aan Viva for Life

Voor elk verkocht ticket wordt 1 euro gestort ten voordele van Viva for Life, dat zich inzet voor kinderen in moeilijkheden. Daarnaast worden 200 flessen geveild door Eric Boschman en Carlo de Pascale, waarvan de opbrengst integraal naar Viva for Life gaat (voor meer info: https://www.rtbf.be/vivacite/emissions/detail_viva-for-life?programId=5973#toplivearea).

news-viva-cap481

Een sterk stijgend deelnemersveld

Dit jaar verwelkomen we 214 exposanten, ofwel 43% meer dan in 2015.
Wijnbouwers: van 120 in 2015 naar 160 dit jaar : 78 uit Frankrijk, 76 uit Italië en 6 andere landen
Brouwers: van 18 vorig jaar naar 29 in 2016
Catering Slow Food (met dit jaar ook een samenwerking met Slow Food Frankrijk) : van 7 naar 12
Standjesmarkt : van 6 naar 13

o

De Kers op de taart…

Op zaterdag 26/11 roepen we een nieuw Presidium uit voor een Belgisch product: de Lambic van spontane gisting wordt een “Presidium van Slow Food”, de vierde voor België en het eerst bierproduct dat op de lijst van het gastronomisch werelderfgoed komt. (voor meer info over het Slow Food presidium : http://www.slowfood.nl/index.php?page=95).
Heel wat mensen uit de wereld van de internationale Slow Food beweging én uit de Belgische politieke wereld worden er verwacht.

www.vinibirreribelli.net

Geef een reactie