Voetbal, chenin, Chileense wijn en de vraag van 1 miljoen…

14/06/2018 - Deze week leidt het nieuws ons naar Rusland, Anjou, Chili en de Masters of Wine-planeet.

Voetbal en dranken

Voor de Wereldbeker Voetbal 2018 sloten enkele drankenfabrikanten partnerships af met hun nationale voetbalteams. Zo is Paternino de officiële wijn van La Roja, de nationale ploeg van Spanje. Biermerk Jupiler steunt de Rode Duivels, de nationale ploeg van België, en werd voor de gelegenheid omgedoopt tot Belgium. Want wat zou een voetbalmatch, supporterend van in uw luie zetel, zijn zonder een krat bier in handbereik? En wat met de Franse ploeg? De Loi Evin stelt, in wijnland Frankrijk, dat er geen alcoholische dranken tijdens sportwedstrijden mogen getoond worden. 

Jo Pithon verkoopt zijn domein in Anjou

Jo Pithon (Domaine Pithon-Paillé in Saint-Lambert-du-Lattay) besloot om afstand te doen van zijn 9 ha wijngaarden, waaronder de beroemde Coteau des Treilles, en te verkopen aan ‘business angel’ Ivan Massonnat (een grote fan van chenin). Evenwel blijft Jo, die voortaan met pensioen is, consultant voor deze nieuwe structuur waar binnenkort grote investeringen zullen plaatsvinden en tal van technische installaties zullen vervangen worden.

 

Chileense wijn werd goed verkocht in 2017

In 2017 steeg de export van Chileense wijn met 6% in waarde, om uit te komen op 1,7 miljard euro. Hierdoor staat Chili als wijnexporteur wereldwijd op de 4e plaats.
De geëxporteerde Chileense wijnen zijn voornamelijk op basis van typische druivenrassen van Bordeaux: 35% cabernet sauvignon, 15% sauvignon, 12% merlot en 9% carménère.

De vraag van 1 miljoen

Deze vraag maakte deel uit van een hele reeks vragen die dit jaar aan de jongste Master of Wine-kandidaten werd gesteld : «Sociaal gezien, kan wijn beschouwd worden als een positieve invloed?».
U hebt twee uur vooraleer ik de ingevulde vragenlijsten kom ophalen. En vergeet niet, u wordt verondersteld dat u wijnen kunt verkopen, morgen, van zodra u Master of Wine bent …

Voor meer “News”, klik hier

Geef een reactie