Wijngaarden in het noorden van Chili getroffen door droogte

secheresse_saoPaolo1

Wijngaarden in het noorden van Chili getroffen door droogte

Reeds drie jaar worden twee grote wijngebieden in het noorden van Chili, Elqui en Limari, getroffen door een enorme droogte die zodanig ernstig is dat ook het bergwater, wat voor de irrigatie gebruikt wordt, tekortschiet.

Sommige wijngaarden werden reeds aan hun lot overgelaten, terwijl de opbrengst bij andere sterk werd teruggedrongen doordat ze niet langer geïrrigeerd worden.

Beide regio’s, die vooral bekend staan om hun productie van pisco, herbergen echter ook een aantal bekende wijnbedrijven, zoals Tamaya – een van de zeldzame wijndomeinen die ter plaatse vinifiëren, terwijl het merendeel van de lokale productie overgebracht wordt naar de vele grote wijnbedrijven in Valle Central .

Deze droogte stelt het economisch model in vraag van wijnbouw in dit soort van regio’s, een wijnbouw die gebaseerd is op een algemene en rijkelijke watertoevoer. Sommige experten zijn van mening dat het verstandiger is en meer rendabel om eerder op het zuiden van het land te focussen, op regio’s als Bio Bio, Malleco of Traiguen, ondanks de risico’s op vrieskoude.

Geef een reactie